Filtre Kahve Nasıl Hazırlanır?

Filtre Kahve Nasıl Hazırlanır?
Kategori: Nasıl Hazırlanır? Oluşturma Tarihi: 2015-04-07 Tıklama: 7561

Güzel bir kahve yapmak için iyi bir french press ve taze çekilmiş kahveye ihtiyacımız vardır. Kullanacağınız suyunda önemi büyüktür. Kireçsiz ve içiminde tadını farkettiğiniz özensiz sularla yapılamaması gerekir. Kendi markanızı kullanarak inanılmaz tadı keşfedebilirsiniz. İsterseniz adım adım kahvemizi hazırlayalım.

- Haznemize önce kalın çekilmiş kahvemizi koyalım. Tabi ki kendi damak tadınızın ayarını bulmanız gerekmektedir. Ancak önerilen her bir fincan için bir kaşık yeterlidir.

- Haznemize kaynamaya yakın olan suyumuzu ilave edelim. Ancak birkaç dakika beklemenizi rica ederim . Çünkü o sıcaklıkta bir su kahvenizin aromasını bozabilir. Suyumuzu ilave ettikten sonra tahta bir kaşıkla (metal olmamasına özen gösterelim) karıştıralım.

- Bundan sonra yapmanız gereken kahvenizin demlenmesini beklemenizdir. 2  ila 4 dakika arasında beklemeniz yeterli. Bekleme süreniz kahvemizin sertliğini değiştirecektir. Bu nedenle kahvemizin sertliği için bekleme süresi ve kahve miktarını kendimize göre biraz değiştirmek yeterli olacaktır.

- Bekleme süresinden sonra filtre pistonu iterek kahve çekirdeklerini haznenin dibine hapsedip kahvemizi süzmek gerekir.

- Tek yapmamız gereken koltuklarımıza kurulup o anın tadını doyasıya yaşamak.